2023 metų Vilniaus knygų mugė. Rekomendacijos

2023 m. vasario 23–26 d. jau dvidešimt trečiąjį kartą vyks Vilniaus knygų mugė.

Anot organizatorių, „2023 metų Vilniaus knygų mugė – nepaprastai spalvinga, šventiška ir akcentuojanti mūsų, kaip laisvos visuomenės, pamatus. Kartu mąstysime apie Vilniaus, Lietuvos ir pasaulio ateitį, vartysime gražiausių metų knygų puslapius, diskutuosime su autoriais bei kūrėjais, sveikinsime vieni kitus Vilniaus jubiliejaus proga, dalinsimės nepailstančia viltimi ir palaikymu Ukrainos kovai už laisvę“.

Mugė knygos mylėtojų lauks Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ (Laisvės pr. 5, Vilnius).

Vilniaus knygų mugėje dalyvaus ir katalikiškos leidyklos bei žiniasklaidos priemonės. Toliau pateikiame katalikiškos tematikos leidinių pristatymus ir diskusijas, atrinktus iš visų mugės renginių. Taip pat nurodome, kuriose salėse ir stenduose bus galima įsigyti katalikišką literatūrą, bendrauti su autoriais ar leidėjais.

KATALIKIŠKŲ LEIDYKLŲ IR ŽINIASKLAIDOS STENDAI:
  • „Katalikų pasaulio leidiniai“ mugėje lankytojų lauks 5 parodų salėje (stendo numeris 5.D27).
  • Artuma Caritas“ ir Magnificat leidiniai“ stendas bus įsikūręs 5 salėje (stdendo numeris 5.D23)
  • Žurnalo „Naujasis Židinys-Aidai“ stendas bus įsikūręs 5 salėje (stendų numeriai 5.D19a).
KATALIKIŠKŲ LEIDINIŲ PRISTATYMAI IR DISKUSIJOS:

KETVIRTADIENIS, 02.23 | bičiulių diena

11.00 val. | rašytojų kampas
Dariuszo Piorkowskio sj knygos „Neprivalai būti tobulas“ pristatymas. Moderuoja Milda Vitkutė, dalyvauja vyskupas Darius Trijonis, br. Jurgis. (Katalikų pasaulio leidiniai)

12.30 val. | jaunųjų skaitytojų erdvė
Kaip žmonės leido knygas tremtyje? | amžiaus grupė 8–13 m. Veiklos metu vaikai sužinos apie knygos vietą tremtyje ir kaip žmonės užrašydavo savo mintis, kūrybą, eilėraščius, maldas, dienoraščius, laiškus. Dirbtuvėse vaikai sukurs knygelę pagal žinomiausią sovietinės tremties literatūros pavyzdį – Magadano lageryje parašytą maldaknygę „Viešpatie, prikelk mano tautą“. Veda Jūratė Tamošiūnaitė-Karašauskienė, Kostas Karašauskas.

14.00 val. | konf. salė 1.3
Knygos „Šie yra slapti žodžiai… Nag-Hammadi apokrifai“ pristatymas. Moderuoja Mantas Tamošaitis, dalyvauja Gražina Kelmelytė-Ratniece, Vytautas Ališauskas. (Naujasis Židinys-Aidai)

16.00 val. | konf. salė 5.2
Šv. Juozapato gyvenimas ir veikla, bendras Lietuvos ir Ukrainos paveldas bei jo reikšmė Europos kultūrai. Moderuoja Diana Varnaitė, dalyvauja Genutė Kirkienė, Salvijus Kulevičius, Aldona Vasiliauskienė, Natalija Šertvytienė. (Tautinių mažumų departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės)


PENKTADIENIS, 02.24 | įspūdžių penktadienis

11.00 val. | rašytojų kampas
Mike’o Aquilinos ir Jameso L. Papandreos knygos „Kaip krikščionybė išgelbėjo civilizaciją… ir turi tai padaryti vėl“ pristatymas. Moderuoja Milda Vitkutė, dalyvauja arkivyskupas Gintaras Grušas, Vygantas Malinauskas. (Katalikų pasaulio leidiniai)

12.30 val. | jaunųjų skaitytojų erdvė
Kūrybinės dirbtuvės „Vilniaus vienuolynų istorijos“ su Bažnytinio paveldo muziejumi. Kartu su knygos dailininke Justina Norkute ir muziejaus edukatoriais piešime, lankstysime, kirpsime – iš popieriaus statysime gražiausius vienuolynus ir bažnyčias, prašnekinsime veikėjus, gyvai prisiliesime prie Vilniaus vienuolijų gyvenimo.

13.00 val. | jaunųjų skaitytojų erdvė
Danguolė Gervytė, Jūratė Tamošiūnaitė-Karašauskienė „Slapta vaikų draugė. Adelė“. Moderuoja Karolina Sadauskaitė-Varnelė, dalyvauja Jūratė Tamošiūnaitė-Karašauskienė, Danguolė Gervytė, Kauno arkivyskupas Kęstutis Kėvalas. (Artuma)

15.00 val. | rašytojų kampas
Viktorijos Plečkaitytės Mvs knygos „Palaimintasis Jurgis Matulaitis: štrichai portretui“ pristatymas. Moderuoja Darius Chmieliauskas, dalyvauja autorė, Paulius V. Subačius, Silvija Knezekytė, Kęstutis Kėvalas. (Artuma)

18.00 val. | rašytojų kampas
Dangiro Mačiulio ir Dariaus Staliūno knygos „Kražių skerdynės: 1893 m. lapkričio 10 d.“ pristatymas. Dalyvauja autoriai, kun. Kęstutis Smilgevičius, Arūnas Streikus, Rimantas Miknys. (Lietuvos istorijos institutas)

19.00 val. | konf. salė 5.5
Dietricho von Hildebrando ir Alice von Hildebrand knygos „Gyvenimo menas“ pristatymas. Moderuoja Milda Vitkutė, dalyvauja arkivyskupas Gintaras Grušas, Alvydas Jokubaitis. (Katalikų pasaulio leidiniai)


ŠEŠTADIENIS, 02.25 | pasimatymų diena

10.15 val. | 15min forumas
Jolitos Bernotienės, Onutės Grigaitės knygos „Džiaugsmo virtuvė. Metai pagal šventąją Hildegardą“ pristatymas.Moderuoja Vytaras Radzevičius, dalyvauja autorės. (Aukso žuvys)


Visa knygų mugės programa čia.